När det slutade regna i Borås – ett program om en stads självkänsla

78 min
Det var staden med textilfabriker i varenda hörn. Det var industristaden med koll på design, mode och på hur man syr och säljer kläder på ett enkelt och billigt sätt. Men så kraschade tekoindustrin - och med den även staden! Borås blev en stad med tysta gator, hög arbetslöshet - känd för sina regnvåta gator…

På Trettondagen, den 6:e januari, sänder P1 ett temaprogram om en stads självkänsla. Om en stad som med hjälp av skulpturer, fashion och streetartfestival lyckades ta sig upp igen. Helt plötsligt var Borås staden på allas läppar.

Hur ser återvändande boråsare på sin stad? Varför ifrågasatte den före detta infrastrukturministern vad göteborgarna skulle göra i Borås? Och vad var det som fick Galenskaparna och After Shave att skriva nidlåten Borås Borås?

Medverkar gör bland andra: Tomas Rossing, stadsarkitekt i Borås, Jaqueline Björnram, präst, Shai Dahan, konstnär och initiativtagare till streetartfestivalen No Limit, Helena Alcenius, vd BoråsBorås och Per Schlingman, PR-man och före detta boråsare.

Programledare: Sara Nygren

Producent: Karin Ivarsson