Sten & Stanley firar 50

19 min
Nu är det 50 år sedan Sten & Stanley stod på scen tillsammans för första gången. I P4 Kulturs specialprogram om dansbandet från Karlskoga möter vi bröderna Sten och Ebbe Nilsson, som varit med ända från början. Det blir många minnen och anekdoter, en titt på gamla scenkostymer och, förstås, mycket musik.

Den 17 mars 1962 stod Sten & Stanley på scen för allra första gången. Det var i Folkets hus i Degerfors, och P4 Kulturs reporter Kajsa Carlsson följer med när bröderna Sten och Ebbe Nilsson återvänder dit, exakt 50 år senare. Där får vi också träffa Stanley Granström, som gav bandet sitt namn men som själv inte varit med på 45 år.

I programmet ringer vi också upp några av Sten & Stanleys kollegor i musikbranschen och hör bland andra Charlotte Perelli och Christer Sjögren berätta om sina minnen av bandet och hur de har påverkats av Sten & Stanleys musik.

Men framför allt får vi höra Ebbe och Sten Nilsson. Om karriärens toppar och dalar, om filmerna som fick bottenbetyg, om medias syn på bandets musik och om hur man orkar turnera år efter år.