Premiär för nya Meny! Vägen mot bättre svensk kyckling

Kycklingen har gått från lyxmat till vardagsmat. Från kokehöna via broiler till färsk kyckling på längden och tvären.
I Frankrike har man 40 olika kycklingraser. I svenka butiker kan det se ut som om vi har ett brett utbud, men i själva verket har vi bara två kycklingraser. Två snabbväxande broilers. Oavsett om det är billig kyckling, majskyckling eller ekologisk kyckling.
Men det börjar röra på sig i kyckling-Sverige. En mer långsamväxande broiler har dykt upp i butikerna. Kockarna vill ha fler raser och bättre kyckling att arbeta med. Och runt om i landet finns det småproducenter som föder upp andra raser. När kommer de att bli tillgängliga för den vanlige konsumenten?
Möt tv-kocken Niklas Ekstedt, den franske kocken Laurent Laffont och småproducenten Lina Laurin i Skåne och alla hennes olika kycklingar.
Musik som spelats i avsnittet
-
10.04Agnes Obel - The Curse (Radio Edit)Album: The CurseKompositör: Agnes ObelBolag: Pias
-
10.31Agnes Obel - The Curse (Radio Edit)Album: The CurseKompositör: Agnes ObelBolag: Pias