Satirens gränser, vi analyserar Reinfeldts nya sida och undrar varför Kalla inte kom

41 min
I dagens Nordegren & Epstein vill Thomas veta var satirens gränser går, när blir det bara rasistiskt och fel? Dessutom tar vi en närmare titt på Fredrik Reinfeldts första steg in i arbetsvärlden utanför politiken. I går kväll var det idrottsgala, men publikfavoriten Charlotte Kalla stannade hemma. Varför?

Är det solidariskt lovvärt att publicera även satirteckningar som kan uppfattas som rasistiska? Vi frågar oss om det finns gränser och var de kan tänkas gå rent juridiskt. Detta reder vi ut med juristen Percy Bratt och Justitiekansler Anna Skarhed. Elisa Rossholm som är doktorand inom konstvetenskap på Stockholms universitet och som forskar om skämtteckningar i svensk press mellan 1870 och 1900  berättar om satirens och karikatyrens trådar bakåt i historien.

Fredrik Reinfeldt, för detta statsminister, lanserar nu en egen hemsida där han erbjuder sina tjänster som rådgivare och föreläsare. Det här har fångat vårt intresse och vi analyserar hur väl Reinfeldt lyckas med lanseringen, detta med Pr-konsulten Fredrik Runsiö.

Radiosportens Bengt Skött kommer till oss så att vi kan prata om en besvärande fråga: varför kom inte Charlotte Kalla till Idrottsgalan igår. Var det bacillskräck? Var det något annat?

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Ülkü Holago