Höj din lön!

55 min
Fjäsk, skryt eller hot? Vad funkar bäst när man vill få upp lönen? På onsdag har du chansen att i ett rollspel både testa dina argument på en arbetsgivare och få hjälp av en landets vassaste fackliga löneförhandlare. Mejla dina frågor och ditt telefonnummer till oss på Plånboken i förväg.

Dyrköpt körkort

Mats ville ge sina barn varsitt körkort och betalade in en summa i förskott till körskolan. Två år senare, när båda barnen hade klarat uppkörningen, kom ett krav på ytterligare 50 000 kronor. Men får företag ge kredit utan att fråga först? Och hur kan man jämföra körskolor?

Missnöjet med bankerna

På den internationella konsumentdagen den 15 vill världens konsumentorganisationer vill sätta hårdare press mot bankerna, genom att göra det lättare att byta bank. Men hjälper det att byta bank, om alla har ungefär samma villkor? Sveriges konsumenters generaldirektör Jan Bertoft.  

Svårbegripliga avgifter

En avgift som förbryllar många är den så kallade ”kortavgiften” för digitalboxar, eller ”krypteringsavgift” som den också ibland får heta. Och kryptisk får man nog säga att den är.