Guldbaggar, Grotesco, Rehnberg, Björk och lite pisk!

44 min
Vad är det som är så roligt med Grotescos hyllade föreställning ”En näradödenrevy”? Hur bra TV är Guldbaggegalan och vann rätt filmer? Håkan Rehnberg ställer ut överraskande målningar på Moderna Museet, i Paris visas hur Markis de Sade påverkat bild- och filmkonst - och så har Björk släppt sitt nya album Vulnicura. Programledare: Gunnar Bolin

I veckans Kritiken frågar vi oss vad det egentligen är som är så roligt med Grotescos hyllade föreställning ”En näradödenrevy”.

Vi har också sett Guldbaggegalan och frågar oss hur bra TV den är, som gala betraktat, samt – förstås – om rätt filmer vann.

På Moderna Museet öppnade i helgen en utställning med nya överraskande verk av målaren och skulptören Håkan Rehnberg. Kritiken har träffat honom för att  tala konst, kritik och förändring.

Musée d´Orsay i Paris har i vinter visat en utställning om Markis de Sade och hans påverkan på främst bild- och filmkonst. Är 1700-talets syn på förnedring, smärta och sexualitet aktuell än idag? Dessutom lyssnar vi på Björks nya album Vulnicura.

Medverkande:

Sven Hugo Persson, dramaturg på Dramaten i Stockholm och flitig författare av kupletter och revynummer.

Mikael Timm, kritiker på Sveriges Radios kulturredaktion

Sofia Lilly Jönsson, musikkritiker på Svenska Dagbladet.

Programledare Gunnar Bolin

Bisittare Anneli Dufva

Producent Karsten Thurfjell