"A Flowering Tree" av John Adams

Här finns inget ljud
En historia om kärlek och sen smärta, och sen kärlek igen. Så ser den indiska sagan om flickan Kumudha och prinsen ut som ligger till grund för John Adams A Flowering Tree. Följ med på den skandinaviska premiären!

Kumudha har fått en magisk gåva: hon kan förvandla sig till ett blommande träd och kan på så sätt försörja sin familj genom att sälja blommorna. En dag ser en prins hennes förvandling. Han blir helt tagen av Kumudha och friar till henne. Men deras äktenskap prövas och de båda älskande separeras och genomgår båda inre förvandlingar innan de åter förenas.

Huvudrollen som Kumudha görs av Julia Sporsén, internationellt verksam operasolist från Göteborg. Detta blir hennes första operaroll i uppväxtstaden och på GöteborgsOperan (som hon har en stark anknytning till). Amerikanen Eric Fennell Sverigedebuterar i rollen som Prinsen och britten Omar Ebrahim gör rollen som Berättaren. Joana Carneiro dirigerar GöteborgsOperans Kör och GöteborgsOperans Orkester och även dansare medverkar i operaföreställningen som regisseras av Nicola Raab.

Programledare: Britta Svanholm Maniette och Patrik Paulsson

Opera i två akter (2006).
Tonsättare: John Adams
Libretto: tonsättaren och Peter Sellars.

I rollerna:
Kumudha - Julia Sporsén
Prinsen - Eric Fennell
Berättaren - Omar Ebrahim
Göteborgsoperans kör och orkester.
Dirigent: Joana Carneiro.
Regi: Nicola Raab.
Direktsändning från premiären på Göteborgsoperan.

Musik som spelats i avsnittet

 • 17.59
  John Adams - A Flowering Tree akt 1
  Julia Sporsén (Kumudha), Eric Fennell (Prinsen), Omar Ebrahim (Berättaren), Göteborgsoperans Kör Och Orkester, Joana Carneiro (Dirigent)
  Textförfattare: John Adams,Peter Sellars
 • 19.30
  John Adams - A Flowering Tree akt 2
  Julia Sporsén (Kumudha), Eric Fennell (Prinsen), Omar Ebrahim (Berättaren), Göteborgsoperans Kör Och Orkester, Joana Carneiro (Dirigent)
  Textförfattare: John Adams,Peter Sellars