Att bo - när man är ung

24 min
Att bo - när man är ung Att bo diskuterar ungdomsboendet och träffar Linn och hennes familj som bor i en ombyggd byggbod utan vatten eller toalett. Programledare Petra Quiding

I våra tidigare program så har vi pratat mycket om drömboende med barn i olika åldrar och det ska vi göra även i detta program men vi ska också besöka en ung familj där önskningarna kring ett bättre boende handlar om det allra mest basala.

I Handen utanför Stockholm, och ytterligare några kilometer ut, bor Linn Franzén som är 20 år och hennes lilla familj som består av sonen Leon som nyss fyllt ett år och Leons pappa Max.

– Ett hem är väldigt viktigt. Men jag har svårt att kalla det här ett hem för jag ser det bara som något temporärt, det är inte här jag vill stanna och det tycker jag man ska vilja i ett hem, säger Linn.

Hon och Leos pappa Max är unga föräldrar och fick barn innan gymnasiet var avklarat. Sedan Leon föddes bor de i en ombyggd byggbarack som står på tomten till ett hus där det bor en släkting.

 Men vad görs åt bostadsbristen för unga då? Att Bo träffar Kristoffer Arvidsson, samhällsplanerare på Malmö Kommun som utrett de ungas boende situation. Men också Karl Landin, ny ordförande för jagvillhabostad.nu i Skåne.

Programmet spelas in hemma hos Fritjof Carlsson-Brandt, i ett typiskt ungdomsboende, en andrahandslägenhet mitt i Malmö.

Att bo frågar också barnen hur deras drömboende ser ut, i varje program. Idag går frågan till åttaåringar på Möllevångsskolan i Malmö.

Programledare Petra Quiding

Lite tips