Bondfångeri på solkusten

55 min
I tio år hade Leif och Mireille haft sin timeshare-lägenhet på Teneriffa när de fick ett generöst erbjudande om att sälja den. Det enda de behövde göra för att få ett riktigt bra pris för sin andel var att flytta över sina sparpengar till en spansk bank i några år. Leif och Mireille nappade men när det var dags att ta ut pengarna fick de en obehaglig överraskning.

De äkta guldtiorna

För några veckor sedan tog vi upp olika konsumentmyter som glas i snuset och plastkulor i margarinet. En historia som har varit ovanligt seglivad är den om konstnär som ska ha tilllverkat 10 stycken tiokronor i äkta guld och låtit dem cirkulera i handeln. Men är den sann eller falsk?  

 

Konsumentmakt i världen – Danmark

Danskarna kallar sig för världsmästare i ekologi. Kanske är de också världsmästare i märkning. Restaurangerna skyltar till exempel med smileys som visar om de har godkänts av livsmedelsinspektionen och i somras blev de först i världen med rödljusmärkning av fonder och aktier. 

Expertsvar

- Spärras alla bankkonton automatiskt när någon går bort? Den och andra lyssnarfrågor besvaras av vår expert på familje- och fastighetsrätt, Margareta Brattström.

Veckans lista – svårbegripliga symboler

I förra veckan tog vi upp den snåriga och svårbegripliga miljömärkningen av mat i programmet. Den här veckan listar vi andra  obegripliga märken och symboler.