Taximarknaden på väg att styras hårdare

19 min
Efter avregleringen på 1990-talet håller den svenska taximarknaden nu på att återregleras. Men inte genom lagar och statlig styrning. I stället är det bolag på angränsande marknader som står för reglerna.

Är den svenska taximarknaden världens mest reglerade avreglerade marknad? Det är i alla fall vad Susanna Alexius kallar den. Hon är doktor i företagsekonomi på Stockholms universitet och Handelshögskolan i Stockholm samt forskare på Score, Stockholm centrum för forskning om offentlig sektor. Hon har i en studie kunnat visa att taximarknaden, som ofta beskrivs som avreglerad, i själva verket är full av regler.

Men reglerna, som kommer från tågstationerna, hotellen och flygplatserna missgynnar de små aktörerna. För att komma in på de etablerade marknadsplatserna måste man tillhöra en av de stora beställningscentralerna. Det leder till en konsolidering av hela taximarknaden.

– Vi kanske rör oss mer mot en oligopolliknande marknad med några stora grupper. Då är vi ju tillbaka där vi var i slutet av 80-talet där man tyckte att nu är det höga priser och egentligen ingen konkurrens, säger hon.

I programmet medverkar Susanna Alexius, doktor företagsekonomi Stockholms universitet och Handelshögskolan i Stockholm och Babak Zare, taxichaufför Stockholm. I programmet träffar vi även friåkare och undersöker taxikön utanför centralstationen i Stockholm.