Vi läser Nalle Puh

43 min
Äntligen! En ny bokcirkel! Vi ger oss in i A.A. Milnes barnboksklassiker Nalle Puh, tillsammans med författarna Frida Nilsson och Lars Gustafsson.

Följ med in i Sjumilaskogen! Var med när Nalle Puh fastnar i dörrhålet hos hans kompis Kanin, letar efter åsnan Iors förlorade svans, och tillsammans med Nasse försöker fånga en heffaklump.

Himlen är alltid oändligt hög över Blåvattnet. Där bor Plupp. Inga Borgs barnboksfigur med den karaktäristiska halsduken, alltid orange. I år fyller Plupp 60 år, och vi bjuder på en välformulerad och syrerik kärleksförklaring signerad vår reporter Jenny Teleman.

Ensamma mammans skapare Cecilia Torudd är aktuell med två nya böcker, om relationen mellan ett barn och barnets mormor/morfar. Där vi bl a får upp ögonen för hur en alldeles vanlig dagishämtning kan utveckla sig till rena Norén-dramat. Vi har Cecilia Torudd i vår studio.

Och så fortsätter vi vår jakt på bokkyssar. Vilken är din favoritkyss i litteraturen. Maila bokradio@sr.se , skriv till Lundströms Bokradio, Sveriges Radio, 105 10 Stockholm, gå in på Marie Lundströms facebooksida eller twittra till @LundstromP1 under #bokkyss.