Richard Waje lagar kyckling i alla former

54 min
Kyckling är bra och prisvärd vardagsmat. Det tycker Richard Waje som är veckans kock. Med erfarenhet av att arbeta i både Australien och England med varierande kök och stilar hämtar han inspiration från alla världens hörn, men för Waje är det främst smaken som är viktig. Det ska smaka kraftfullt och inte mesigt. Det ska vara yta och fräs på råvarorna så att "den goda brynta smaken" famträder, som Waje säger.Denna vecka lagar han fyra varianter av kyckling - helkokt kyckling i currysås, het kycklinggryta med ingefära och chili, fransk ragu med vitt vin och makaroner och örtpanerad kyckling med auberginröra. Mums!




Vi får också förlja med vår reporter Aziza Dhaouadi till Runstensskolan som har tagit hem priset Arlas guldko för att de har Sveriges bästa skolmat! Kocken Johan Beer förbereder dagens färska lax.






Denna vecka testade panelen fryst falafel från Simply green, Findus. Hör vad de tyckte om den: