Körkortet - en klassfråga?

55 min
Allt färre unga tar körkort. De flesta säger att det beror på att det är för dyrt. Men hur kommer det att påverka deras möjligheter att få jobb framöver? Motormännen är kritiska men tycker våra politiker att det är ett problem? Debatt i Plånboken.

Den som klagar mest vinner

Maten är kall, servitören är otrevlig och frisören förvandlar ditt hår till ett skatbo. Vad gör du? Säger du ifrån eller biter du ihop och tänker; hit går jag aldrig igen? När lönar det sig att klaga och när bör man helst låta bli?

Provokativ girighet

I förra veckan kom det fram att Nordeas VD får nästan 100 miljoner i pension och en paradvåning, samtidigt som banken måste skära ner och göra sig av med 2000 anställda. Protesterna lät inte vänta på sig. Men vart tar vårt missnöje vägen?

Expertsvar

- Hur hög lön eller pension måste jag ha för att det ska löna sig att göra skatteavdrag för pensionssparande. Den och andra lyssnarfrågor besvaras av vår pensionsexpert Mikael Nyman.

Veckans lista

Även telefonförsäljarna går över från fast till mobil telefoni och att säga nej när man står där i mataffären eller på caféet är inte alltid det lättaste. Plånboken listar de värsta föräljningsknepen.