Konstgräs, hoummus och alkoholkritik

41 min
Dags att dela upp allsvenskan i en konstgräs- och en naturgrässerie? Dessutom lär vi oss vad som utmärker en perfekt hummus och vad riksdagens nykterhetsgrupp egentligen sysslar med.

Naturgräs eller konstgräs eller vänta på hybrid?

Louise Epstein och dagens vikarierande bisittare Karsten Thurfjell fortsätter konstgräsdebatten genom att fördjupa sig i fotbollsspelaren David Elms förslag om två separata serier i allsvenskan, där den ena spelas på naturgräs och den andra på konstgräs.

Är det här en bra eller dålig idé eller gäller det att vänta på att hybridgräset ska bli verklighet och löser alla problem? 
David Elm medverkar tillsammans med Mats Enquist, generalsekreterare Föreningen Svensk elitfotboll. 

Internationella hoummusdagen - för eller emot citron?

I dag på internationella hoummusdagen undrar vi vad utmärker en perfekt kikärströra. För eller emot citron? Hur stor mängd tahina? Går det bra med kikärtor på burk eller måste de blötläggas från grunden? Vi vänder oss till hoummusexperten Emil El-Hayek från resturant Forno Emilio i Norsborg för att få svar.

Riksdagens nykterhetsgrupp - vad sysslar de med?

Alkoholkonsumtionen ökar i Sverige medan riksdagens nykterhetsgrupp krymper. En av de få som är kvar i gruppen, vars syfte är att jobba för en restriktiv alkohol- och narkotikapolitik, är Elin Lundgren, socialdemokratisk riksdagsledamot. Hon medverkar i dagens program för att prata om hur det är att jobba i motvind.


 

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Karsten Thurfjell

Producent: Ulrika Lindqvist