Första steget mot marknadshyror?

55 min
Just nu väntar ungefär 3 miljoner hushåll på att få veta hur mycket hyran kommer att höjas nästa år. Och förhandlingarna kan bli hårda - en ny lag innebär att läge och efterfrågan kan få en större betydelse för hyressättningen. Frågan är om det är ett första steg mot marknadshyror? Debatt i Plånboken mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna.

Framtidens minnen

Mängder av gamla kassett- och videoband ligger numera och samlar damm i källarförråd. Apparaterna vi använde för att spela dem är sedan länge utslängda och sedan dess har tekniken bytts ut i ett rasande tempo. Hur kan vi se till så att våra barnbarn får möjlighet att se våra bilder och läsa våra brev i framtiden?

Förpackningshysterin

Behöver äpplen och päron verkligen ligga i en egen plastpåse? Och är de nya mjölkförpackningarna med skruvkork i så kallad takåsmodell värda sitt mijöpris?

Expertsvar

- Jag har fått en vattenskada i min bostadsrätt sedan det runnit ner vatten från vinden. Reparationerna tog 4 månader och under den tiden var lägenheten helt obeboelig, ändå var jag tvungen att betala full månadsavgift. Är inte en förening skyldig att ha en försäkring som täcker den här typen av skador? Den och flera lyssnarfrågor besvaras av vår försäkringsexpert Gunnar Olsson.