Politisk kris i Makedonien, loppisstrategier och frågetecken kring danska valet

41 min
Idag reder vi ut vad det är som pågår i Makedonien, där det sedan en tid tillbaka varit stora demonstrationer mot den sittande premiärministern. Vi frågar oss också om allt går att sälja på loppis, och i så fall hur. Och så undrar vi hur Danmark, landet utan fast valdatum, påverkas av osäkerheten kring när statsminister Helle Thorning-Schmidt ska utlysa valet.

Sedan en tid tillbaka är läget spänt i Makedonien, med stora demonstrationer och en premiärminister som är fast besluten att sitta kvar. Idag fördjupar vi oss i makedonsk politik tillsammans med regissören Dritëro Kasapi som nyligen var i landet.

Loppissäsongen är i full gång och Thomas Nordegren och Louise Epstein har fått med sig varsin påse hemifrån med saker som deras familjer tycker att de borde sälja. Varken Thomas eller Louise vet vad som ligger i påsarna. Men går vad som helst att avyttra och vilken strategi fungerar om man vill lyckas med försäljningen? Maria Wiberg. grundare av loppisarrangören Stockholmsmarknader, kommer till studion.

Många väntar på besked om när det är dags för folketingsval i Danmark. Valet måste senast ske den 14 september eftersom det enligt dansk lag måste vara val minst vart fjärde år, men statsministern kan när som helst utlysa val. Hur påverkar det här dansk politik? Joakim Jakobsen, journalist på Weekendavisen, reder ut.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ülkü Holago