Linnéa Olsson - live på MADE-festivalen

Här finns inget ljud
Linnea Olsson spelade live på Norrlandsoperan under MADE-festivalen i Umeå för ett par veckor sedan; i "Teatern" - den fina salongen med röda sammetsstolar där det vanligtvis spelas traditionell opera.

MADE står för Music, Art, Dance, Etcetera. En festival på Norrlandsoperan i Umeå som innehåller allt från dansföreställningar och performances, till konst- och popmusik. P3-bekanta artister på årets festival var Alice Boman och Linnea Olsson.

Linnéa spelade tillsammans med sitt band bestående av Maria Andersson (Keybord)(Sång) och Andreas Olsson (Trummor). Men framförallt var det förstås Linnéa Olsson med sin cello, sin loop-pedal och sin fantastiska röst som trollband publiken.

Värt att nämna är att det finns inga förinspelade bakgrunder i Linnéas konserter. När man hör att hon spelar flerstämmigt gör hon det live med hjälp av en loop-pedal. Hon spelar först en stämma som hon samtidigt spelar in i pedalen och direkt spelar upp, då hon lägger ytterligare en stämma. Till slut är det en halv orkester av bara Linnea Olsson - fast ändå live

Den här webbversionen av konserten innehåller hela 15 låtar och är runt en timme och tjugo minuter. Maxat för alla Linnéa-lovers

Låtar:

TheOcean
Giddy Up!
Sailing
Hurt
The love she kept
I take the blame
What
My Work
I sat down next to you
Dinosaur
Fortune
Unfinished Sympathy - Massive Attack cover
Guilt
Breaking
You and I, oh we

Musikmix Christer Blomgren
Producent: Mikael Lindberg (och Pär Freij, P2)