Susanne Ljung möter Rick Owens

55 min
Följ med Stil till ett palats i Paris för att träffa en av världens största modeskapare, Rick Owens.

I första programmet av Stil Sommar möter vi en av världens mest intressanta modeskapare Rick Owens. Han bär samma uniform varje dag och har trots att han aldrig gjort reklam för sitt märke, byggt upp ett enormt modeimperium.

Rick Owens tog emot Stil i sitt palats i Paris, en byggnad som fungerar som privatbostad tillika ateljé och showroom. I ett unikt möte berättar Rick Owens om hur han lyckats behålla sitt oberoende som kreatör och om hur han, utan hjälp av PR-byråer och traditionell reklam, lyckats bygga upp ett modeimperium som bär hans eget namn. Vi får även höra om Rick Owens uppväxt i Kalifornien och om hur hans karriär tog sin början i Los Angeles under 1990-talet med alldeles för mycket droger och alkohol.

I sommar bjuder Stil i P1 på åtta exklusiva intervjuer med start efter midsommar. Här går Stil på djupet med världsberömda kreatörer inom mode, design, journalistik och musik som alla delar med sig av sina drivkrafter och erfarenheter. Programledaren Susanne Ljung har tillsammans med sin redaktion rest runt i Europa, USA och Sverige för att möta personligheter som Kanye West, Robyn, Suzy Menkes, Rob Halford, Margareta van den Bosch, Jonny Johansson, Rick Owens och Kim Hastreiter.