Varför dör oskyldiga av kulregn och bomber i Göteborg?

30 min
I lagens namns Johanna Bäckström Lerneby har sökt ursprunget till gängkonflikterna i Göteborg - och undrar vad polisen fått ut av sina enorma satsningar.

Petar blev bara 20 år. Han sköts ihjäl med hämtmat i händerna på väg ut från en krog i Göteborg den 18 mars i år. En av drygt 20 människor som de senaste åren dödats i gängens uppgörelser.
Över 70 personer har skottskadats. Och det bara i Göteborg.
Petar var inte inblandad i något brottsligt. Han bar inga gängsymboler, hade inte valt en kriminell livsstil. Han var som det brukar heta - på fel plats vid fel tillfälle.
Precis som Fuzzy Osman Kadiga - som tittade på fotboll när en kula slog in genom hans fönster i Malmö i juni. Eller den fyraåriga flicka som satt i bilen som sprängdes i Torslanda i Göteborg för två veckor sen.
Det är en jakt som pågår året runt i svenska städer. En jakt på människor där skyttarna knappast bryr sig om skottvinklar eller rikoschetter. Där handgranater kastas mot bostadshus och kulor viner utanför köpcenter, på parkeringsplatser och cykelvägar.
Polisen satsar allt och prioriterar ner allting annat - men kan ändå inte få stopp på våldet.
Vår reporter Johanna Bäckström Lerneby har sökt ursprunget till de här konflikterna. Hon berättar om hämndspiraler som lika gärna kan handla om knarkpengar som att någon blivit ihop med fel flickvän.