Det farliga regnet

25 min
Regn i P1 är en berättande, poetiskt, musikaliskt kulturprogram om människan och dess relation till naturen och hur det kan förändra våra liv. I det farliga regnet möter vi Luis Lineo som när han var barn bara var två mil ifrån Tjernobyl när katastrofen inträffade.

Naturen bryr sig inte om oss. Den bryr sig inte fall vi lever eller dör. Vi kallar det katastrofer. Men vissa katastrofer väcks inte ur naturen, de kommer inte likt jordbävningarna eller vulkanutbrotten. De kommer från oss. Och de sprider sig med vinden, med de stora molnen, med regnet som ofrånkomligen faller. När Luis Lineo var tio år gammal förändrades allt. Två mil norr om Kiev där han bodde exploderade en dag en reaktor i kärnkraftverket Tjernobyl. 

Det går också att resa in inuti molnen för att möta sig själv, för att mäta sina rädslor. Efter att den amerikanska författaren Joshua Ferris pappa dött bestämde han sig för att utmana sin egen dödlighet, genom att göra det mest obehagliga han kunde föreställa sig. Lära sig att flyga.