Seminarium från Almedalen: Åsiktskorridorens slagträn – om satir i poddar

31 min
Seminarium från Almedalen, fredag 3 juli. Har förståelsen för satir förändrats i det nya medielandskapet? Med Dilan Apak, Brit Stakston och Mattias Hermansson.

Har förståelsen för satir förändrats i det nya medielandskapet och i och med Twittertidens förenklingskrav? När poddar och program lever för evigt på nätet, kan man verkligen säga vad som helst då?

Nyligen repriserade SVT ett 20 år gammalt humorinslag från NileCity, och Twitter vaknade raskt till liv och bevisade att det som var OK för 20 år sedan inte nödvändigtvis är OK idag. Hur ser vi på det eviga kontra det snabba?

Och i Almedalen grillades Åsa Romson i Tankesmedjan på torsdagen och när ett skämt plockades ur sin kontext på sociala medier var stormen snabbt ett faktum.

På Sveriges Radios scen möts Dilan Apak från Tankesmedjan, medieanalytikern Brit Stakston och Sveriges Radios Kulturchef Mattias Hermansson för att diskutera nuläget och sia om framtiden. Vad sa Åsa Romson egentligen och hur? Varför blev det sådant rabalder i sociala medier?

Moderator: Elin Claeson

Om seminariet i Almedalenkalendariet