Susanne Ljung möter Suzy Menkes

51 min
Suzy Menkes är en av världens mest inflytelserika modejournalister. Hon har varit verksam i snart 50 år, skrivit för några av de största dagstidningarna och blivit en av modets mest respekterade kritikerröster. I veckans Stil Sommar reser vi till London och träffar Suzy Menkes.

Suzy Menkes har arbetat för dagstidningar som The Times, The Independent och International Herald Tribune, men skriver numera för Vogues alla internationella onlinepublikationer, från England till Kina (utom USA). För sin gärning som journalist har hon belönats med både den brittiska imperieorden och den franska hederslegionen.

Suzy Menkes har rapporterat från alla internationella modevisningar och är känd för sina sakliga och pålästa recensioner där hon sätter mode i ett sammanhang. Hon ryter sällan till och försöker alltid förhålla sig positiv. Hon har därför blivit en mycket omtyckt kritiker som folk lyssnar på.

I veckans Stil Sommar berättar Suzy Menkes om när hon började skriva om mode, varför hon gång blev utkastad från en modevisning i Paris och hur 1960-talets kvinnliga frigörelse påverkar vilka kläder hon väljer att sätta på sig.

Stil Sommar är en specialserie i P1 där vi i åtta exklusiva intervjuer går på djupet med världsberömda kreatörer inom mode, design, journalistik och musik. Programledaren Susanne Ljung har tillsammans med sin redaktion rest runt i Europa, USA och Sverige för att möta personligheter som Kanye West, Robyn, Suzy Menkes, Rob Halford, Margareta van den Bosch, Johnny Johansson, Rick Owens och Kim Hastreiter.