Stora kroppar och antiestetik

45 min
Regissören Anders Rune tröttnade på kroppsidealen han mötte i reklambranschen och bestämde sig för att göra en film om de glömda och gömda kroppshyddorna.

Anders Runes film Aerobics – A Love Story berättar om nätkärlek mellan två personer som normalt inte syns på bioduken. Där den ena parten dessutom har ett intellektuellt funktionshinder. Anders Rune kommer till Kinostudion för att berätta om varför han fick nog av reklamfilmsestetiken.

Kay Pollak är tillbaka med filmen Så och på jorden, en fristående fortsättning på publiksuccén Så som i Himmelen. Fredrik Wadström återberättar hans slingriga karriärväg från Elvis! Elvis! via budgetkatastrofen Älska mig till de 1,4 miljoner biobesökare som kom och såg Michael Nyqvist som dirigent i Så som i Himmelen.

Och så har Kinos programledare Roger Wilson besökt en TV-festival i Edinburgh där det internationella branschfolket har samlats för att diskutera Public service-kriser och möta förhoppningsfulla konceptpitchare. Hör manuslegenden Armando Iannucci, författare till serier som Veep och The Thick of It, driva med det plattformsbesatta TV-folket. 

Dessutom har vi mött 80-talsikonen Wim Wenders, han som gjorde Himmel över Berlin, som är aktuell med sin nya film Every thing will be fine – ett drama om sorg, skuld och förlåtelse.  

Programledare: Roger Wilson
Producent: Nina Asarnoj