Hemma hos Susan Abulhawa

43 min
Den palestinska författaren Susan Abulhawa fick ett stort genombrott med romanen "Morgon i Jenin". Nu är hon tillbaka med en ny bok, och Marie Lundström hälsar på henne hemma i Philadelphia.

- Jag heter Riad. 1980 var jag två år gammal, och ett alldeles perfekt barn. Långt blont hår, tjockt och blankt, väluppfostrad och känslig, storögd och nervös blick.

Så börjar Riad Sattoufs självbiografiska serieroman Framtidens arab, som blivit en internationell braksuccé. Vår reporter Anna Tullberg har träffat honom i Paris.

Rasism, migration, hjärta & smärta, kärleken till sin egen kropp - allt ryms och allt blir till dikt på poesifestivalen Poetry Africa i Durban. Vår kulturkorrespondent Lisa Bergström målar en bild av festivalen, och lyfter fram poeten Nii Parks.

Den nyzeeländska författaren Janet Frame är älskad av många. Hennes självbiografi En ängel vid mitt bord blev också film. Nu kommer ett urval av hennes dikter på svenska, Hungrig bland orden heter boken. Vi läser tre dikter tillsammans med författaren och översättaren John Swedenmark.