Att vandra i höstens kulörta färger

90 min
Fler svenskar har fått upp ögonen för att vandra i fjällen och runt om i världen finns ett antal kända leder som lockar många. Men vad är det som lockar så - och vad kan man råka ut för i detta möte med naturen? Berätta om dina mest laddade, läskiga eller undersköna erfarenheter från vandringar i fjäll, skog och myr - tältfadäser, skoskav från helvetet, lägereldsromantiken eller mötet med ett vilt djur. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se!Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Att vandra är att med sina fötter göra en resa där du har full frihet att upptäcka det du vill och i din egen takt. Och det gäller lika mycket om du ger dig ut på högalpina vandringar eller om går i den svenska fjällvärlden med sin stillsamma och vackra natur och med drickbart vatten i bäckarna. Kanske har du istället gått den 80 mil långa Caminon till Santiago de Compostela och sovit på enkla härbärgen med medvandrarare från hela världen som snarkat ikapp. I mer än tusen år har pilgrimer vandrat här för att hedra minnet av Jakob, en av Jesus tolv apostlar. Men idag verkar de mer som de som vandrar Caminon har lika många anledningar till att göra det som de är vandrare och inte sällan gör man det efter att ha varit med om något omvälvande i livet och behöver ett andrum.

Den gemensamma nämnaren för misslyckade vandringar heter oftas skoskav och det är en hel liten vetenskap hur man dels skall gå in sina vandringskängor och också hur tånaglarna skall klippas, vad det det här som ställde till det på din vandring? Eller kom du på att nästa gång skall du inte ta med dig kläder som du kanske skall använda men däremot skall du ta med pulver till en cirtonfromage som kan rädda en regnig dag i tältet. Ring till Christian Olsson i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Musik som spelats i avsnittet

 • 21.42
  Elin Sigvardsson - Where To Start
  Album: Where To Start
  Kompositör: Elin Sigvardsson
  Bolag: Bolero Records
 • 21.55
  Carrie Underwood - Smoke Break
  Album: Smoke Break
  Kompositör: Chris De Stefano, Carrie Underwood
  Bolag: Sony
 • 22.13
  Travis (Gb) - Sing
  Album: Sing
  Kompositör: Fran Healy
  Bolag: Independiente
 • 22.27
  Lena Philipsson - Oktober
  Kompositör: Lena Philipsson
  Bolag: King Island Music Roxystars Recordings
 • 22.42
  Petra Marklund - Som Du Bäddar
  Kompositör: Joakim Berg, Petra Marklund, Simon Sigfridsson
  Bolag: Sony
 • 22.57
  Dotter - Dive
  Album: Dive
  Kompositör: Jade Ell, Johanna Jonsson, Dino Medanhodizic
  Bolag: Warner Bros
 • 23.07
  Eric Gadd - Meet Me Here
  Album: Meet Me Here
  Kompositör: Eric Gadd
  Bolag: Stockholm Records
 • 23.20
  Meghan Trainor - Dear Future Husband
  Album: Dear Future Husband
  Kompositör: Kevin Kadish, Meghan Trainor
  Bolag: Epic
 • 23.33
  Kygo, Parson James - Stole The Show
  Album: Stole The Show
  Kompositör: Marli Harwood, Michael Harwood, Kygo, Kyle Kelso, Ashton Parson
  Bolag: Sony
 • 23.51
  Heart (Canada) - Alone
  Album: Absolute Rock Ballads Classics
  Kompositör: Tom Kelly, Billy Steinberg
  Bolag: Eva