Protesterna mot klappan, politiska giftaslöften och Petter Bergander trio

41 min
Varför lovar Turkiets premiärminister att fixa partners till de singlar som så önskar? Hur kan en klappa orsaka känslostormar och hot? Och hur låter Petter Bergander trio? Thomas och Louise har gjort en egen låt! Lyssna på den här!

I Turkiet är det snart dags för val, men våld, terrordåd och ingripanden mot medier har gjort att valmöten har ställts in. Mitt i allt detta säger premiärministern Ahmet Davutoğlu att det går bra för ofrivilliga singlar att vända sig till hans parti AKP för hjälp. Varför? Och hur vanliga är den här typen av vallöften? Sveriges Radios korrespondent Katja Magnusson är med och berättar. 

I Växjö har ett hårt papper vikt ungefär som en solfjäder ställt till med bråk inom hockeyn. Papperet, som kallas klappa, infördes av Växjö Lakers men togs sedan bort eftersom många fans tyckte att klappljudet störde övrigt klappande och sång för mycket. När det sedan infördes igen blev Växjö Lakers press- och eventchef hotad med våldtäkt. Hur kan det bli så här och vad är vägen till framgång för den som vill utveckla en supporterkultur? Marcus Sjöholm, agendachef på P4 Kronoberg och Stefan Elofsson, Radiosportens nyhetschef, reder ut det. 

Dessutom kommer Petter Bergander trio och spelar live för oss i studion! 

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ülkü Holago


Musik som spelats i avsnittet

 • 15.08
  Petter Bergander Trio - The Soap
  Kompositör: Petter Bergander
 • 15.19
  Improvisation Martin Höper - Regeringen har en bostadsplan
  Kompositör: Improvisation Martin Höper
 • 15.36
  Petter Bergander Trio - The Grand Dance
  Kompositör: Petter Bergander