Träning på tre minuter, bostadsdebatt, och svensk film

41 min
Har ni hört den glada forskningsnyheten? Det räcker att träna tre minuter per dag. Vad säger Sveriges kommuner och landsting och Sveriges Byggindustrier om bostadsfrågan?

Intresset för svensk film verkar vara på botten, Thomas Nordegren undrar varför?

Thomas testar metoden i direktsändning - se filmen här!

Man behöver kanske inte längre gå på gym, springa, simma och cykla som Thomas Nordegren tycker att Louise Epstein och hundratusentals motionsdårar slösar sin tid på. Till studion kommer Håkan Westerblad, professor vid Karolinska Institutet som ska svara på exakt vad jag ska göras under de där tre minuternas träning.

Vi måste mer än  fördubbla byggandet de närmaste åren för att komma ikapp den akuta bostadsbristen. Men klarar kommunerna och byggföretagen det? Det vill Thomas ha svar på när Håkan Sörman, VD för Sveriges kommuner och landsting samt Ola Månsson, VD för Sveriges Byggindustrier möts i bostadsdebatt.

Det ser mörkt ut för svensk film. Inte sen i början av 1990 talet har intresset varit så lågt det vi får upp på de vita dukarna. Filmskapare som Roy AnderssonKay PollackLukas Moodysson och deras kollegor lyckas inte med att locka stortittarna längre.