Pepparkakshus, Louises demokratimuseum och fulfilter på mot näthat

41 min
Kan pepparkakshus få fart på nytänkandet kring bostadsbyggande? Louise Epstein tycker att det är dags att vi får ett museum som visar Sveriges politiska historia. Och så om appen som förvandlar ord som hora till fullpoängare.

I Nordegren & Epsteins serie om bostadspolitik har det blivit dags för konkreta exempel på hur man kan bygga snabbt och billigt. Pelle Björklund, VD på Svenska bostäder kommer till studion tillsammans med Irma Ortega, verksamhetschef på Jagvillhabostad.nu.
Hur kan pepparkakshus stimulera till nytänkande när det gäller bostadsbyggande? Karin Åberg Waern publik chef på Arkitektur och designcentrum kommer till studion.
Martin Willén, biträdande statsbyggnadschef hos Örebro kommun, ger sina förslag på hur kommuner kan lösa bostadskrisen.  

I Storbritannien är det just nu en het debatt om Margret Thatchers kläder: hör plaggen hemma på museum eller borde de auktioneras ut? 
Med anledning av den brittiska debatten vill Louise ta ytterligare steg och föreslår ett nytt museum som gestaltar Sveriges politiska historia. 

I dag är det No-Hate dagen, en dag mot näthat instiftad av Europarådet. Kan fokusdagen få någon effekt? Sveriges Radios sociala medier-redaktör Ronnie Ritterland medverkar

Programledare: Louise Epstein 
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ülkü Holago