En underbar jävla jul och Stockholms filmfestival

45 min
I Helena Bergströms nya film är kärnfamiljen i upplösning. Simon och Oscar julpyntar och väntar barn med kompisen Cissi. Är Sverige moget nu för bred underhållning om villkoren för en regnbågsfamilj?

Helena Bergström har både varit med och skrivit manus, regisserar och spelar rollen som Simons ovuxna mamma Carina. Hon kommer till Kinostudion tillsammans med manusförfattarna Edward af Sillén och Daniel Réhn för att diskutera HBTQ-familjens komiska potential.

Och så har Stockholms filmfestival dragit igång! Vi plockar höjdpunkterna i deras program och träffar den norske, numera världsberömde, regissören Joachim Trier som tävlar på festivalen med familjedramat Louder than Bombs. Han slog igenom med den kanske mest autentiska självmordsskildringen någonsin – Oslo, 31 augusti.

Erik Gandini och Ninja Thyberg medverkar på festivalen med tre filmer om relationer. Gandinis The Swedish Theory of Love är en dokumentär studie i svenskarnas besatthet av oberoende, och Ninja Thyberg skildrar en ung kvinnas försök att förföra en betydligt äldre man i kortfilmen Hingsten och tävlar med gender bender-experimentet Girls and Boys

På festivalen visas också den fransk-marockanske regissören Nabil Ayouchs film Much Loved om tre prostituerade kvinnors vänskap, en film som omedelbart totalförbjöds i Marocko. Roger Wilson träffade Nabil Ayouch i Marocko under inspelningen av Much Loved.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Nina Asarnoj