Åldersbedömning, robotdammsugarnas kvalitét och vikten av tacksamhet

41 min
Det är omstritt att låta läkare åldersbedöma personer för att avgöra om de har rätt till uppehållstillstånd i Sverige.

Heidi Stensmyren, läkare och ordförande i Sveriges läkarförbund berättar om de etiska utmaningarna som detta innebär.

Polisen är under hårt tryck på grund av flyktingströmmen och på det ökade säkerhetsläget. Thomas Nordegren undrar om det inte vore dags att återinföra beredskapspolisen som Alliansregeringen lade ner 2012. Ebrahim Nikkhah-Dehkordi, Beredskapspolisföreningen, gästar programmet.

Thomas har fått många reaktioner på sin skepsis kring robotdamsugaren. Flera lyssnare är nöjda med sitt köp. Marléne Eriksson är städexpert och har testat ett antal damsugare för Plus i SVT. Hon ger sin syn utifrån ett yrkesmässigt perspektiv.

Thomas Nordegren har under sina år som korrespondent firat den Amerikanska högtiden Thanksgiving ett otal gånger. Den har sitt ursprung i en tradition hos amerikanska immigranter som visade sin tacksamhet mot urbefolkningen som hjälpte dem under missväxt och svårigheter. Att ägna en högtid åt tacksamhet är ingen dum idé tycker Thomas och Louise, men vad borde vi i Sverige fira? Vallonerna som utvecklade industrin i landet eller folkskolereformen?


Så här hör du av dig till oss:

Det finns flera olika sätt att kontakta oss som jobbar med programmet. Vill du diskutera innehållet i programmet kan till exempel använda dig av kommentarsfältet nedan.

Logga in genom att ange en mejladress.

(OBS - vill du inte använda din ordinarie och vara helt anonym går det också bra)

Nordegren & Epstein finns också i sociala medier och varje dag pratar många av våra lyssnare om innehållet i vårt program.

Här hittar du Nordegren & Epsteins sida på Facebook.

Vill du tagga oss på Twitter eller Instagram?

Taggen vi använder är #NordegrenEpstein 

Det går så klart också bra att mejla: