Adam Tensta: Jag är bra på att stänga av mina känslor

33 min
Det finns något i den manliga normen som säger att man inte ska prata om känslor eller visa svaghet. Adam Tensta försöker utmana den normen och bli bättre på att prata om hur han känner.

–  De jag har levt med säger att det verkar som att jag inte bryr mig, men det är ju inte sant. Jag bryr mig, men jag är bra på att stänga av. Jag tror att det är ganska destruktivt så jag har försökt komma ifrån det, säger Adam Tensta i Psyket.

I somras släppte han albumet The Empty, som handlar om att göra slut och hur det känns att lämna någon. I somras lämnade han även tv 4:s Nyhetsmorgon i direktsändning, efter att ha protesterat mot att tv 4 anlitat en person som uttryckt sig rasistiskt. I Psyket pratar Emmy Rasper och Adam om uppbrott från relationer och vad som händer med ens psyke då. Men även om hur det är att växa upp och känna att man inte alltid passar in.

– "Var kommer du ifrån?" eller "Vad fint hår du har!" det är sådana kommentarer som får en att tänka "kommer jag någonsin vara en vanlig svensk eller kommer jag alltid bli exotifierad?".