Hur smart är din hund?

35 min
Lyssnarna berättar vad det smartaste deras hundar har gjort för etologiprofessorn Per Jensen som i det här avsnittet gästar Vår Bästa Vän.

Progamledarna Maria Hedqvist och Gurgin samtalar med Per Jensen, professor i etologi, som är aktuell med boken Hur smart är din hund om hur smart en hund egentligen är och lyssnarna delar med sig av sina erfarenheter för etologiprofessorn.

- Förut ansåg man att djur i allmänhet är dåliga på att härmas. Det man har kommit på nu är att hundar är suveräna på att härmas, inte bara att härma andra hundar utan framförallt att härma människor. Det finns träningsmetoder där man kan få hunden att lära sig något genom att själv visa hunden, till exempel tränar vissa sina assistanshundar genom att själv visa hur man öppnar strumplådor.

Lyssnaren @emi0404 är en av många som hört av sig till Vår Bästa Vän (@Hundpodcasten) på Instagram:

Min hund pratade teckenspråk för att mina föräldrar är döva. Så när han inte fick som han ville av mig (jag talar till honom) så gick han och "buffade" på mamma med nosen för att få hennes uppmärksamhet (eftersom hon inte hörde honom tassa in i rummet hon var i) och visade henne till skåpet där godiset stod. Och visst så fick han godis! Han visste mycket väl att hon va döv och att jag inte skulle höra att han skulle gå o tigga från henne. Och där satt jag sen med lång näsa. Dock finns han inte bland oss men jag kan fortfarande skratta åt hans smarta hyss.