Victoria's Secret – modevärldens nya förebild

54 min
Underklädesmärket Victoria's Secret frossar i flickor klädda i spetstrosor, korsetter och kittlande fjädrar och deras TV-sända modevisningar lockar en publik på sådär en halv miljard människor.

Ingen annan modevisning kommer i närheten av den publiken. Inte ens om man skulle slå ihop alla årets modevisningar i hela världen, inklusive tittningar på nätet. Fast är det verkligen mode, frågar sig somliga. Visningen kan förstås sorteras in under underhållning, då den alltid gästas av stora musikartister. Mary J Blige, Sting, Justin Timberlake, Rhianna, Justin Bieber, Kanye West och Taylor Swift har alla uppträtt på den. I år gästades den av Ellie Goulding, Selena Gomez och The Weeknd.

Men, det råder ingen tvekan om att showen – som i år firar 20-årsjubileum – har kommit att locka till sig allt fler aktörer inom just modebranschen. Och det är ingen tillfällighet att det numera sitter höjdare från de internationella modevisningarna och suger upp idéer på front row.

I veckans program tittar vi närmare på detta modeföretag som är USA:s allra största i branschen, med hela sextio procent av marknaden. Vi pratar också med Jordan Betten, som designar de stora vingar som modellerna bär på Victoria's Secrets visningar. Vi tar också en titt på samtida kalsongreklam för män och så undersöker vi de senaste trenderna när det gäller sexleksaker.

Veckans gäst är Hanna Berg, forskare vid Handelshögskolan.