Fyra möten i P2 - del 1: Lisa Nordström & Burcu Ada

33 min
Elektronikamusikern och ljudkonstnären Lisa Nordström möter den turkiska sångerskan Burcu Ada och tillsammans skapar de en alldeles ny musik. Det här är programmet om deras möte.

En serie i fyra delar av Lotta Malmstedt som skildrar satsningen Fyra möten i P2, där två musiker från skilda miljöer går in i ett musikaliskt möte. Första delen - turkiska sångerskan Burcu Ada möter ljudkonstnären och musikern Lisa Nordström som tidigare var en av medlemmarna i duon Midaircondo.

Vad händer när en improvisationsmusiker och ljudkonstnär från elektronikascenen och en turkisk sångerska, expert på kvartstoner och komman, stängs in i en studio tillsammans för att skapa musik?

I det första programmet av P2:s serie Fyra möten träffas Lisa Nordström från Göteborg och Burcu Ada från Izmir för första gången. I Musikmagasinet får du följa deras arbete att göra ny musik för en konsert tillsammans.

Det musikaliska mötet ägde rum på Radiohuset i Malmö under tre dagar i september 2015 och avslutades den fjärde dagen med en konsert på det nya konserthuset Malmö Live.

Musikmagasinet lördag 26 december kl 12.03 och måndag 28 december kl 19.03.

Konserten hör du i P2 Live den 28 december kl 20.

Fyra möten i P2 är ett samarbete med Malmö Live.

Musik som spelats i avsnittet

 • 12.04
  Burcu Ada, Lisa Nordström - Improvisation 1
  Kompositör: Burcu Ada, Lisa Nordström
 • 12.10
  Burcu Ada, Lisa Nordström - Improvisation 2
  Kompositör: Burcu Ada, Lisa Nordström
 • 12.25
  Burcu Ada, Lisa Nordström - Improvisation 3
  Kompositör: Burcu Ada, Lisa Nordström