Vinterbad, höghastighetståg och Centerpartiets bidrag till demokratimuseet

41 min
Dagens programledare Thomas Nordegren lär sig mer om att bada i isvak, funderar på om frågan om höghastighetståg är 50 år försenad samt kikar på Centerpartiets bidrag till demokratimuseet ...

I dag överlämnar Sverigeförhandlarna ett förslag till regeringen om hur de nya höghastighetsjärnvägarna mellan Stockholm och Göteborg och Stockholm Malmö ska finansieras.

En av frågorna som Thomas Nordegren som är dagens programledare tänker ställa är om det är vettigt att satsa 300 miljarder kronor 50 år för sent.

Medverkar gör Sverigeförhandlaren Katarina Håkansson Boman.

Det är Centerpartiets tur att visar upp sina föremål till det nya museet över Sveriges moderna politiska historia. 

Centerns partisekreterare Michael Arthursson kommer till studion och med sig har han det föremål som Centern vill bidra med. Det visar sig vara ett hus med glastak.

David Bowies avskedsvideo Lazarus spelas nu över hela världen. Thomas funderar över om fenomenet att spela in en video med tal och musik inför sin begravning har blivit vanligare och om fenomenet i så fall är en ny fin ceremoni eller bara osmaklig.

Och så har det ju äntligen blivit möjligt att kasta sig i isvaken. Jarko Enkvist från föreningen Mörkrets och kylans glada vänner ger oss en lektion i vinterbadets konst.

Allt detta i Nordegren och Epstein i P1 som du kan lyssna på i sin helhet i 30 dagar på webben om du missat programmet eller i vår app Sveriges Radio-play.


 Vill du tipsa oss eller har du synpunkter om programmet?

Hör gärna av dig till oss!