Familjen som delades på mitten

51 min
När jag var nio år skilde sig mina föräldrar och familjen delades på mitten. Mina två äldre syskon växte upp med pappa och jag och min lillasyster fick bo hos mamma och vi barn fick helt olika liv.

Skilsmässan skapade två föräldrar som helt tappade greppet och inte kunde kommunicera om någonting. Deras hat blev ett krig där vi barn hamnade mitt i skottelden.

Vad var det som hände, och hur kunde det gå så illa som det gick?

– Varannan helg får vi hälsa på hos pappa. I badrummet hänger det sju krokar för handdukar med namn på. Det är en krok för pappa, en för hans nya tjej, två för hennes två barn, två för mina äldre syskon, och en för gäster. Jag och min lillasyster får torka oss på den som är för gäster. Vi är främlingar på besök i en annan familj.

Familjen som delades på mitten är resultatet av min vilja att förstå vad som hände då, för trettioåtta år sen.

– Vart man än såg var det spillror, och det handlade om att försöka överleva, säger min pappa.

 
Tobias Aspelin
är skådespelare och manusförfattare, utbildad på teaterhögskolan i Gbg och på Biskops Arnö. Han har medverkat i många teaterföreställningar, filmer och tv-serier och sedan ett år tillbaka utvecklar han en egen tv-serie i samarbete med Filmlance i Stockholm.

Tobias Aspelin driver också podcasten Äktenskapet tillsammans med sin fru, komikern Malin Appeltofft, men detta är hans första radiodokumentär.

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.10
    Tobias Aspelin - Familjen Familjen
    Tobias Aspelin
    Familjen Familjen
    Textförfattare: Tobias Aspelin