Välkomna till kvalitetsradio!

39 min
Idag gör vi allt med kvalitet! Eller snarare - vi tar reda på vad det är som gör att det vi gör har en kvalitet. Vi pratar med Erik Olofsson, bagare och grundare av Rute Stenugnsbageri och frågar: - Hur god kan en smörgås egentligen bli? Finns det en bortre gräns för hur långt man kan förfina nåt så bedrägligt enkelt som ett bröd? Och är råvarorna hela hemligheten, eller handlar det också om hur man förhåller sig till sitt arbete? Men varför ska man lägga ned så mycket energi på nåt så förgängligt som ett bröd? Och om allt är förgänglighet - spelar då kvalitet nån roll överhuvudtaget? Finns det likheter mellan Eriks brödbak och de tibetanska buddisternas mandala-figurer? Trudy Fredriksson, föreståndare för den buddistiska kursgården i Fellingsbro medverkar. Liksom antikdeckaren Pontus Silfverstolpe. Kan man verkligen hävda att ett pottskåp har en kvalitet bara för att det är 300 år gammalt? Och hur ofta förändras kriterierna för vad som egentligen är kvalitet? Välkomna!