Raka puckar om zikaviruset, fortsättning på Hallandsås-följetongen och Adolphson & Falk

41 min
Thomas Nordegren önskar sig skarpare uttalanden från Folkhälsomyndigheten om zikaviruset. Kommer han att få som han vill? Vi får besök av Adolpshon & Falk, och så blir det lite Hallandsås.

Världshälsoorganisationen trappar upp sina varningar om zikaviruset som tros ha orsakat tusentals allvarliga fosterskador. Många länder ger tydliga råd till gravida att senarelägga resor till Latinamerika, Karibien och Polynesien, och att undvika att ha oskyddat sex med någon som nyligen varit där.

Men i Sverige säger myndigheterna bara att den som tänkt resa till drabbade områden ska konsultera vården. Thomas har funderat intensivt på varför den senaste tiden, och i dag kommer statsepidemiologen Anders Tegnell från folkhälsomyndigheten till programmet för att svara. Medverkar gör även Marianne Forsgren, tidigare klinikchef på Karolinska universitetssjukhuset och initiativtagare till informationssajten Infpreg, som samlar kunskaper om infektioner under graviditet. 

Andra gäster i Radiohuset denna torsdag är Adolphson & Falk. För 35 år sedan fick de sitt genombrott med "Blinkar Blå" i radioprogrammet Eldorado; i dag är det dags att vara med i Nordegren & Epstein!

Dessutom: är det regeringsombildning på gång tro? 

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Estrid Bengtsdotter

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.08
    Adolphson-Falk - Blinkar blå
    Kompositör: Adolphson-Falk