Resan till Eduardo

49 min
Allt börjar på en Gotländsk lammgård i juli, nära midnatt. Elisabeth hittar ett kassettband inspelat på en bänk på Hornsgatan påsken 1974. På bandet står det skrivet Eduardo med röd tusch.

Eduardo är Elisabeths första stora kärlek. Den typen av kärlek som gör en lite radiostyrd och får en att ta ut alla sina besparingar för att i hemlighet flyga till andra sidan jorden. Eduardo är utbildad fallskärmsjägare från Peru, bosatt i New York. Han är stilig som en filmstjärna och har ett rakvatten som man minns 40 år senare.

Elisabeth fnittrar åt fyndet. Hennes dotter Stina blir nyfiken och vill genast börja googla sin mors svunna kärlek. Vad heter han i efternamn? Lever han? Var finns han? Vad gör han? Men Elisabeth tycker det känns jobbigt. Hon vill inte rota i gamla känslor och går och lägger sig.

Morgonen efter är solig och varm. Elisabeth går som vanligt ut på ängen för att sköta om sina lamm. Då börjar plötsligt telefonen i fickan att vibrera. Ett samtal från en annan tidszon.

  
Sara Lundin (1979) är radioproducent och dokumentärmakare. Hon har arbetat med en rad olika produktioner för Sveriges Radio sedan 2003. Främst för kulturredaktionen på P1 samt gjort ett tiotal P3 Dokumentärer. (Alexandramannen, Jönköpingskravallerna, Punkmordet, Fallet Linda Chen…) och står bakom serier som Tak över huvudet och P3 Kultur. För P1 dokumentär har hon tidigare gjort Fjärde bilden, Krigsgenerationen och Brevbäraren som försvann. Hon har varit nominerad till Tempo Radio Award och Ikarospriset samt fått Författarförbundets radiopris.

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Spacelab - Night Train
  Album: Space Is Big Man Is Small
  Kompositör: Spacelab
  Bolag: Telegram
 • 15.14
  I´Ve Lost - Looking At The Sky
  Kompositör: I´Ve Lost
  Bolag: Futuresequence
 • 15.18
  Voder - Gramophone Lullaby
  Kompositör: Voder
  Bolag: Futuresequence
 • 15.24
  Neu - Leb' Wohl
  Album: Neu 75
  Kompositör: Klaus Dinger, Michael Rother
  Bolag: Brain
 • 15.32
  Loscil, Tim Loewen - Emma
  Album: First Narrows
  Kompositör: Scott Morgan
  Bolag: Kranky
 • 15.39
  Waves On Canvas - Still
  Kompositör: Stefano Guzzetti
  Bolag: Futuresequence
 • 15.43
  Fontaine - Milk
  Kompositör: Fontaine
  Bolag: Futuresequence
 • 15.46
  Wixel - Washing The Dishes
  Kompositör: Wim Maesschalck
  Bolag: Label Unknpwn
 • 15.48
  Monadh - Kawa
  Kompositör: Monadh
  Bolag: Futuresequence