Kokainligan

51 min
Pappa är narkotikapolis och börjar nysta i en misstänkt kokainliga. Sonen Alexander går från skötsam hockeykille till knarklangare. Snart ska deras vägar korsas.

Vintern 2009 slår sig en ny aktör in på kokainmarknaden i Stockholms innerstad med en unik serviceidé – hemkörning av kokain med hjälp av bud och hyrbilar. Alexander är strax över 20 år gammal och ansluter sig till ligan där han snabbt avancerar mot toppen. Han går snart förbi kön till VIP-festerna runt Stureplan, bär en nyköpt Rolexklocka och kör en BMW värd över en halv miljon. 

Kriminalinspektör Thomas Larsson arbetar som narkotikapolis. Han utreder en misstänkt kokainliga med förmögna kunder, kändisar och näringslivstoppar i Stockholms innerstad. Plötsligt upptäcker han sin egen son i den hemliga telefonavlyssningen.

Alexander Larsson dömdes 2012 till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Han blev för några månader sedan villkorligt frigiven och jobbar idag med att hjälpa ungdomar ur kriminalitet och missbruk genom föreningen Process Kedjan. 

Magnus Arvidson är journalist och radioproducent, utbildad vid Stockholms dramatiska högskola. Han har i flera år bevakat frågor som berör kriminalitet och missbruk och har tidigare gjort flera program för P1 och P3 Dokumentär, ”Det femte steget”, ”Sociala slarvet” och ”Fallet Peter Mangs” som han gjorde tillsammans med Jesper Huor. Sedan 2008 är han reporter på samhällsprogrammet Verkligheten i P3. Hans tidigare dokumentärer har belönats med Prix Italia, Stora Radiopriset och Svenska Författarförbundet radiopris. 

Producent: Anna Åkerlund

Produktionsbolaget Filt

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.04
  Fennesz, Ryuichi Sakamoto - Aware
  Album: Cendre
  Kompositör: Christian Fennesz, Ryuichi Sakamoto
  Bolag: Touch
 • 15.12
  Avicii - Jailbait (Ftampa Vicious21 Remix)
  Album: Jailbait (Ftampa Vicious21 Remix)
  Kompositör: Ash Pournouri, Tim Bergling
  Bolag: Disco:Wax
 • 15.22
  Helios - The Red Truth
  Album: Caesura
  Kompositör: Keith Kenniff
  Bolag: Type Records
 • 15.40
  Johan Murphy - Strobe
  Album: Strobe
  Kompositör: Johan Murphy