Robert Gustafsson – stör sig på "pk-fascismen" och springer från döden

44 min
Han har gått in i väggen tre gånger, missbrukat tabletter och kallar sig själv ”en hypokondrisk pedant arbetsnarkoman”. Men den folkkäre skådespelaren sänker inte tempot 2016: tre filmer och en revy.

Robert Gustafssons karriär börjar i slutet av 70-talet med en revy hemma i Skövde och följs sedan av tv-serien Skrotnisse och genombrottet med Björnes magasin. Sedan tar det fart.

Sina mest kända och älskade karaktärer gör Robert Gustafsson som en del i Killinggänget: alkoholiserade Fred Asp som festar med illern Göran, brandmanschefen Greger Hawkwind i NileCity och dansbandsfantasten Roland Järverup i Torsk på Tallin.

Vid sidan av succéerna på senare år – Hundraåringen, Morran och Tobias och En underbar jävla jul – gör sig Robert Gustafsson också ett namn inom vin- och restaurangbranschen. Komikern har blivit en mångmiljonindustri.

Söndagsintervjun i P1 handlar om hans flykt från dödsångesten, om "pk-fascismen", men också om mordet på Olof Palme. Den 28 februari för snart exakt 30 år ser han saker på Sveavägen som gnager i honom fortfarande.

En intervju med många skratt – och dålig stämning.


Kontakt

Mail: sondagsintervjun@sverigesradio.se
Facebook: Söndagsintervjun i P1
Twitter: @sondagsintervju
Instagram: @sondagsintervjun_p1