Påskafton och poesi med Beyoncé. Och om hälsan och litteraturen med författaren UKON.

42 min
Är Beyoncés låtar poesi? Eller kan de bli det? Dessutom, författaren UKON kommer till Lundströms med ny bok och svar på frågan, hur hänger hälsa och litteratur ihop?

Missa inte Lundströms spellista på Spotify! Följ denna länk och prenumerera på listan så missar du inga låtar!

Denna veckan kliver Beyoncé in i Lundströms bokradio! I ett live-inspelat program tar vi oss an hennes pang-låt ”Love on top”. Vi ställer oss frågan: Är låten ”Love on top” poesi? Eller kan den bli det? 

För att få svar på detta har vi tagit hjälp av en estradpoet, en översättare och ett band som för första gången någonsin ska framföra en nytolkning på svenska av låten.

Olivia Bergdahl är estradpoet och författare, och har tidigare gjort tolkningar av engelska låtar på svenska. Och nu, nu har hon gjort sin egen unika tolkning av "Love on top" på svenska som hon ska framföra i Lundströms bokradio.

John Swedenmark är poet och översättare och har också tolkat låten. På svenska och med en musikalisk baktanke har han tagit sig an refrängen, versen och rytmen.

Hur säger man egentligen ”top” på svenska? Och går det över huvud taget att översätta poesi? Låt oss höra, John!

Med oss finns även Malmöbandet Gaby and the Guns. De ska framföra John Swedenmarks tolkning av "Love on top", på svenska och för oss!

Och det är inte slut där. Författaren och psykologen Ukon kommer också till studion. Med en ny bok i handen och redo att svara på frågan: Är litteratur bra för hälsan?

Klicka här så kommer du till vår facebook-sida där det bland annat finns ett smakprov på programmet i videoformat! I filmen hörs bandet Gaby and the Guns tolkning av Love on top.

Sist men inte minst, NU finns två nya låtar på vår spotify-lista, som du kan följa om du trycker på knappen "prenumerera".

"Love on top med Beyoncé" och "Rygg mot rygg" med Gaby and the Guns.

Klicka här: Lundströms Bokradios spotify-lista

Musik som spelats i avsnittet

 • 08.06
  Beyoncé Knowles - Love On Top
  Album: Beyonce (4)
  Kompositör: Beyoncé Knowles, Terius Nash, Shea Taylor
  Bolag: Columbia
 • 08.45
  Gaby And The Guns, Mattias Eklund - Rygg Mot Rygg
  Album: Rygg Mot Rygg
  Kompositör: Gaby Ryd, Jens Almqvist
  Bolag: National