Lo Kauppi är på jakt efter orgasmen

30 min
Lo Kauppi är på jakt efter den kåta kvinnan. Hur får hon vara idag? Och hur var det förr? Hur ser vi egentligen på den kvinnliga orgasmen? Varför har var femte kvinna svårt att komma?

Sättet vi har sex på har förändrats de senaste decennierna, och främst har det ändrats för kvinnor. Kvinnors sexuella handlingsutrymme har ökat och kanske är förutsättningarna bättre än någonsin för kvinnor att ta för sig sexuellt. Men fortfarande har nästan var femte kvinna svårt att komma. Vad beror det på?

Lo Kauppi är på jakt efter den kåta kvinnan. Hon berättar om sex som både en privat upplevelse och en brännhet politisk fråga. Finns det ett samband mellan makt och orgasm?

I programmet så hör ni Elin, hon hade sex i flera år utan att få orgasm. Men när hon började ha sex på sina egna villkor så förändrade det allt. Lyssna på hennes berättelse, om hur hon började ta ansvar för sin orgasm istället för att vänta på att kanske få den. 

Lo möter medieforskare Anja Hirdman som vet hur kvinnors och mäns sexualitet framställs i media. Och professor Lena Lennerhed som kan historien om hur synen på kvinnans sexualitet förändrats när makten hon haft i samhället har ändrats.