Kvinnlig imam utmanar männens makt över moskén.

47 min
Möt Sherin Khankan, grundare av Skandinaviens första moské med kvinnliga imamer som nyligen öppnade i Köpenhamn. Får hon efterföljare i Sverige?

Är tiden inne också i Sverige för kvinnor att verka som imamer? Hör imamutbildade Iman Baroudi, aktiv i Angereds muslimska församling och Temmam Asbai, ordförande i Islamiska förbundet.


Att vägra att utföra vissa arbetsuppgifter för att det strider mot ens eget samvete - är det en rimlig hållning år 2016? Och vad är egentligen ett samvete? Etikforskaren Susanne Wigorts Yngvesson är aktuell med en ny bok, Frihet till samvete, och hon är också gäst i Människor och tro.


Hur ska rekryteringen till IS från Sverige stoppas? Hör vår reporter Joel Larssons reportage om tre olika projekt för att möta radikaliseringen.

För två år sedan fick Mona Sahlin regeringens uppdrag som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Snart går hennes förordnande ut. Vad har hon lyckats med? Och vad har hon lärt sig om hur rekryteringen till religiös våldsextremism ska stoppas?