Om lyxbilar och svenska vänner och en illamående Mahmoud

30 min
Lyxbilar ger VIP-behandling och status i Mellanöstern. Svenska vänner är svåra att få. Och snus, det kommer Mahmoud aldrig mer att pröva.

Statustänkande är vanligt i Mellanöstern. Att parkera en lyxbil utanför restaurangen och där ge hundratals kronor i dricks ger dig status och VIP-behandling. Mahmoud och Miriam funderar över varför det är på detta vis. 

Ungefär en miljon svenskar snusar. Och snus, det är en tobaksprodukt där man tillfört lite saltlösning så snuset är våtare än cigaretter. Detta stoppar svenskarna under läppen.

Mahmoud ger sig på att pröva snusa - med förödande konsekvenser. I konkreta ordalag; Han spydde så att han blev svimfärdig. Videon på detta ligger på vår arabiska talkshows sida på Sveriges Radio, sverigesradio.se


Svenskarna är väldigt svåra att lära känna men det går! Mohammed Almasri berättar hur han lyckades få några svenska vänner.

Nyheter på arabiska hittar ni hos  راديو السويد - اخبار باللغة العربية (Radio Sweden Arabic) på Sveriges Radios hemsida. De uppdateras dagligen.