Musik & politik med Mikael Wiehe

34 min
Snittet 28 april 2010 Mikael Wiehe Mikael Wiehe har skrivit hundratals sånger där många blivit klassiker, och även om hans politiska intresse är stort är han också intresserad av de inre labyrinterna - både hos sig själv och andra - vilket märks i hans sånger. Alldeles nyligen kom hans senaste album, Ta det tillbaka, där titeln manar att ta tillbaka den välfärd som nu håller på att monteras ner. Mia Gerdin har träffat Mikael Wiehe i Borås under pågående turné, apil 2010. Eva Åström Rune är ordförande i riksförbundet för Folkmusik och Dans. Hon är dessutom musiker och arbetar med äldre politiska visor och skillingtryck bl a. Hon tillhör en annan generation än Wiehe och tycker hans musik hör till den svenska vistraditionen samtidigt som den har starka inslag av americana. Programledare är Mia Gerdin. Mer information på www.sverigesradio.se/p1/snittet

- Det är konstigt att inte fler skriver politiska sånger, säger Mikael Wiehe, eftersom dom flesta faktiskt är intresserade av politik – skatterna, om inte annat!

 Själv har han skrivit hundratals sånger där många blivit klassiker, och även om hans politiska intresse är stort är han också intresserad av de inre labyrinterna – både hos sig själv och andra - vilket märks i hans sånger. 

 Alldeles nyligen kom hans senaste album, Ta det tillbaka, där titeln manar att ta tillbaka den välfärd som nu håller på att monteras ner. Mia Gerdin har träffat Mikael Wiehe i Borås under pågående turné. På Första maj kommer han att framträda i Flen bl a,  och med största sannolikhet kommer han då att angripa nyliberaler, Sverigedemokrater och alla som sätter egoismen före solidariteten.