Kitty Crowther och Bokcirkeln del 3 om ”Blonde”

44 min
Biblioteket Crowther och Bokcirkeln del 3 (Blonde) 2010-04-26 Om några veckor kommer hon till Sverige årets Alma-pristagare Kitty Crowther. Författaren och illustratören som inte drar sig för att göra bilderböcker om ensamhet, kärlek och död. Louise Epstein åkte hem till henne i byn Blanmont några mil söder om Bryssel för att prata om jättar, ensamhet och behovet av att växla mellan det skrämmande till det behagliga. Kan tre personer vara lika förälskade i varandra som två? Bokcirkeln reder ut saken när Jan Guillou, Carin Mannheimer och Åsa Linderborg träffas för tredje gången och diskuterar Joyce Carol Oates roman Blonde. Cirkelledare är Marie Lundström.

Om några veckor kommer hon till Sverige årets Alma-pristagare Kitty Crowther. Författaren och illustratören som inte drar sig för att göra bilderböcker om ensamhet, kärlek och död. Louise Epstein åkte hem till henne i byn Blanmont några mil söder om Bryssel för att prata om jättar, ensamhet och behovet av att växla mellan det skrämmande och det behagliga.

Kan tre personer vara lika förälskade i varandra som två? Bokcirkeln reder ut saken när Jan Guillou, Carin Mannheimer och Åsa Linderborg träffas för tredje gången och diskuterar Joyce Carol Oates roman Blonde. Cirkelledare är Marie Lundström.

Programledare: Louise Epstein

Musik som spelats i avsnittet

 • 14.03
  HANS APPELQVIST - JAG EN GÖK
  Album: STRÖM
  Kompositör: HANS APPELQVIST
  Bolag: CONTAINER RECORDINGS
 • 14.18
  RUDY TROUVÉ - SMALL SORROW
  Album: SUBSONIC 6
  Kompositör: RUDY TROUVÉ
  Bolag: SUB ROSA
 • 14.34
  ON FILLMORE - HIKALI
  Album: SLEEPS WITH THE FISHES
  Kompositör: DANIEL BURTON, DARIN GRAY, GLENN KOTCHE
  Bolag: QUAKEBASKET