När Anna försvann

51 min
Anna vet inte hur länge hon var borta. Hon minns inte exakt vad som hände. Men ett minne har etsat sig fast: hon ligger på rygg, utan trosor och med en främmande man över sig.

När Anna åkte till Thailand första gången som 21-åring hittade hon sitt paradis på en ö utanför Bangkok. Hon träffade en kille, adopterade en hund och blev erbjuden ett roligt jobb. När hon återvänder till Thailand två år senare är allt förändrat och en kväll är Anna plötsligt borta. En tid senare hittas hon på en strand, sägs det.  Själv minns hon bara fragment av vad som hänt men de minnesbilder hon har är desto starkare.

Det här är berättelsen om Annas sökande efter sanningen om vad som hände henne på ön och om kampen att leva med ett oläkt trauma.

Mikael Sjödell är grävande journalist på Kaliber i P1. Han har bland annat gjort grävpodden Mirakelmetoden som du kan lyssna på här nere, och blivit nominerad till Röda Korsets journalistpris för den tvådelade dokumentärserien Barn som turistattraktion tillsammans med Markus Alfredsson.