Möt författarna Susanna Alakoski, Cecilia Hansson och Inger Bråtveit

44 min
Biblioteket 20100222 Susanna Alakoski m fl 1) Susanna Alakoski intervjuas av Mia Gerdin på ett café på Kungsgatan i Stockholm feb 2010 om sin nyutkomna bok ”Håpas du trifs bra i fengelset”. I reportaget ingår korta avsnitt från Boktornet april 2006 med uppläsning av författaren ur Alakoskis debutroman Svinalängorna, och kort intervju från samma tillfälle. Åsa Karlsson läser ett par citat ur den nya boken. 2) Göran Sommardal intervjuar poeterna Cecilia Hansson från Sverige och Inger Bråtveit från Norge om deras gemensamma poesiprojekt ”Loveprosjekt” som kom i bokform hösten 2009. Mer info på sr.se/p1/biblioteket

Första boken Svinalängorna blev en dundersuccé och gav Susanna Alakoski August-priset och älskades verkligen av läsarna.  Nu har hon skrivit sin andra roman, Håpas du trifs bra i fengelset, en bok som hon tillägnar alla anhöriga - alla som lever med missbrukare eller kriminella i sin familj. Mia Gerdin har träffat Susanna Alakoski för att prata om dom som måste försöka få sina egna liv att fungera trots den stora vreden och sorgen över det syskon, förälder eller barn som sätter till exempel droger före allt annat. 

I Biblioteket finns också norska Inger Bråtveit och svenska Cecilia Hansson som under några år haft ett Loveprosjekt tillsammans som nu resulterat i bokform. En bok som beskrivs som ”en dialogisk-poetisk undersökning av kärleken och sexualiteten, en lyrisk dokumentär om kärlekens kraft och krävande transportsträckor”. 

Göran Sommardal samtalar med författarna om hur man på de båda syskonspråken nynorska och svenska går till väga för att PÅ NYTT gestalta något så poetiskt beprövat och så klichébemängt som Kärleken.