Ring in! Vad undrar du om kultur?

41 min
Vilken är världens bästa film? Hur ska barn introduceras för kultur? Måste man läsa alla klassiker? Ring in med din kulturfråga! 08-22 45 00

Idag är det Radiokorrespondenternas sista talkshow för den här sommaren. Och vad kunde passa bättre som avslutning än ett Ring in-program med kulturpanel. Kulturkorrespondent Lisa Bergström.

Har under hela veckan pratat om kultur på olika sätt; om Pusjkin, Kosovo och Hollywood, men vad tycker du att vi har missat att ta upp? Ta chansen och ring in till programmet och ställ din fråga till Lisa i direktsändning! Kort och gott: Vad undrar du om kultur?

För att få svar på lyssnarnas kulturella funderingar har Lisa bjudit in en panel till dagens talkshow. Till studion kommer Birgitta Rubin, konstkritiker på Dagens Nyheter, Ebba Witt-Brattström, författare och professor i litteratur, och Mårten Blomkvist, filmkritiker på Dagens Nyheter.

Dessutom gör vi en ergonomisk förberedelse inför höstens kulturkonsumtion. Anders Jansten, naprapat och ergonomikonsult, kommer till studion. Hur ska man sitta i tv-soffan utan att få ont i ryggen och i vilken höjd ska boken vara i för att skydda nackmuskulaturen? Och vad säger panelen – hur hälsosamt är kultur egentligen?

Ring in i direktsändning: 08-22 45 00. Telefonslussen öppnar 14:30.

Epost: korrespondenterna@sverigesradio.se

Programledare: Lisa Bergström Producent: Amanda Rydman